!!! OHTLIKUD AKNAD, tuulutusavad!!!
top of page

!!! OHTLIKUD AKNAD, tuulutusavad!!!

Meie küsimustikus on sees küsimus tulevalsele loomaomanikule: " Kuidas olete mõelnud kindlustada kassi turvalisuse, et ta ei pääseks aknast välja või ei jääks tuulutusasendisse jäetud akna vahele?" Tihti ei saada sellest küsimusest aru või ei peeta seda väga oluliseks, tähtsaks. Arvatakse, et lahtine aken või see pisike tuulutusava ei kujuta loomale mingit ohtu. Kassid on ju targad, kukuvad alati käppadele ja neil on 9 elu? Kahjuks mitte. See on vaid müüt! Kassid on äärmiselt uudishimulikud loomad, värske õhk paelub ka neid. Õuest tulevad erinevad põnevad hääled ja lõhnad. Pärani lahtine aken kõrgel kus kass pääseb aknalauale on talle ohtlik. Ette kaldu uute akende tuulutusavad on neile ohtlikud ja sinna ronimime lõppeb kassile alati surmaga. Ava alla vajudes tekivad sisemiste organite vigastused, piinarikas lämbumine, halvatud tagakeha, kätkenud närvid jne jne. Isegi kui kohe õnnestub kass vabastada on kahju juba tehtud. Siit näete miks.




SEL TEEMAL ON KA NUKUFILM Teofrastus. Plastiliinitehnikas animafilm räägib oma koha ja üksteisest hoolimise olulisusest meie kiiresti pöörlevas maailmas.


Toome ka teieni lihtsad ja soodsad lahendused kuidas oma looma selle vigastuse eest kaitsta. Selleks müüakse nii Eestis kui mujal maailmas võresid. Neid saab ka suurematest loomapoodidest, ehituspoodidest, netipoodidest. Neid saab ise ehitada, kasutada tavalisi fiksaatoreid. Jagame teiega erinevadi ideid ja linke.

ZOOPLUS.DE sealt saab edukalt tellida ka Eestisse. ~20.- eest saab terve kompleti, kaks külge ja pealmise võre. Üksikult on hinnad nii 4-5.- võre. Telli lisaks sealt ka soodsalt sööki ja muid tarvikuid, võidad nii raha kui kassi elu. Neid võresid saab ka Eestist osta kui välismaa netipoega ei ole päris "sinapeal". LINK: https://www.zooplus.de/shop/katzen/balkon_garten/kippfensterschutz/623813?fbclid=IwAR225aaRnxTCGG0H2LcJgz3Zx7_RNebj9wJ3D0FK7bT2egBLT5CKoLvEzrA



Ehitus poodides ja lukupoodides on müügil akna fiksaatorid erinevatele akendele. Need siis lukustavad akna kindlasse asendisse, siis see ava on väiksem ja ei ole nii nagu ülevalt avades. Seal on lahendusi nii pealt kui küljele avanevatele akendele. Hind on neil olematu 3-4.- eur.




RÕDUD, ohtlikud toad, terrassid, lahtised uksed, suuremad pinnad? On ka sinna lahendusi. Selleks on VÕRGUD. Trixie Protective Net näiteks. Hinnad vahemikus 7.- kuni 35.-.

Pildi allikas: Koeratoit.com screen

LINGID näiteks:




Kalastustarvete poes eestis Viitanet.ee müüakse ka väga tugevat ja korraliku spordivõrku mida on võimalik osta jooksva meetriga. Erinevad värvid, võrgu tugevused, silma läbimõõdud jne. Nendega on võimalik katta suuri pindu ja väga tugevalt. Sobib ka koertele. http://www.viitanet.ee/et/search?page=1&q=spordiv%C3%B5rk

s tuulutusasendisse jäetud akna vahele?

1,243 views

Recent Posts

See All
bottom of page