top of page

KASSIPOEGADE SOS!

KUI LEIAD ALLA KUU VANUSE KASSIPOJA!

1. VÄGA TÄHTIS ON PANNA KIISUPOEG KOHESELT SOOJA -Panna kassipoeg/pojad

sooja pessa koos pleediga ja pleedi alla soojaveepudelid.


2. MINGIL JUHUL EI TOHI TOITA KASSIPOEGA, KES ON LEITUD KÜLMA KÄEST

ENNE, KUI TA ON ÜLES SOOJENENUD VÄHEMALT POOL TUNDI

SOOJAVEEPUDELIGA. Toita tuleks neid spetsiaalse, loomakliinikust

või loomapoest ostetud piimaseguga mis on tehtud keedetud veega ja piimasegu peaks

jahutama ca 38 kraadini (tilgutades käe siseküljele piima, ei tohi see kuum olla vaid mõnusalt soe) Parim piimapulber on Royal Canin, nad söövad seda meeleldi ja ei tekita väga gaase.


3. Kiisupoegade toitmise kogused ja ajavahemikud leiad tabelist. Kui sa pole vanuses

kindel, kuid kiisu on veel pisike ja tudisev, püüa anda talle vähemalt 2-5 ml korraga ning küsi mõnest MTÜst nõu, kui vana võib kassipoeg olla. ALLA KUU VANUNE KASSIPOEG EI TOHIKS OLLA SÖÖMATA ÜLE 3 TUNNI!


4. söömisel peavad olema kiisupojad kõhuli asendis, MITTE selja peal, piim võib muidu sattuda kopsu ja tekitada põletiku. Kui söödetakse süstlaga, ei tohi seda järsult vajutada, väga vaikselt tilkhaaval lasta piima välja.


5. peale igat söömist peaks neid pissitama- sooja veega niisutatud vatitupsuga õrnalt

pühkida pissimiskohta, kuni pissivad. Kord päevas peaks sama tegema kakamiskohaga, et nad kakaks. NB! Kui kassipoeg on loid, ei söö ega joo, tal on kõht lahti või

oksendab, ta ei ole kontaktne ega reageeri- tuleb koheselt minna kliinikusse. Samuti siis, kui tal on nina tatti täis ja tal on seetõttu hingamisraskused.


Info allikas ja pildid: https://www.petmd.com/ ja internet.


24 h avatud kliinikud, kust nõu küsida või kohale minna, on:


LOOMADE KIIRABIKLIINIK TALLINNAS:

tel: 502 3191

Aadress: Mustamäe tee 44


PETCITY RANNAMÕISA TALLINNAS:

tel: +372 515 3 112

Aadress: Rannamõisa tee 8


EESTI MAAÜLIKOOLI VÄIKELOOMAKLIINIK TARTUS:

Päevasel ajal: +372 7313224, +372 5033878

Öövalve: +372 5033878

Friedrich Reinhold Kreutzwaldi 62

403 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page