“Ta väärib armastust, aga ta ei tea veel seda!” OLLIE käis kodututele kiisudele laulmas
top of page

“Ta väärib armastust, aga ta ei tea veel seda!” OLLIE käis kodututele kiisudele laulmas



Rokkar OLLIE on hetkel usimalt valmistumas enda suureks 26. aprillil Helitehases toimuvaks kontserdiks, kuid mees jõudis kiire graafiku kõrvalt ulatada abikäe kiisudele, kes meie kõigi abi vajavad. Oma päris kodu otsivad teiste hulgas ka Loreen, Oliver, Ines ja Uku.


Muusik on enda tegemiste vahepeal jõudnud külla Cats Help MTÜ'le, mis on suurte kulude tõttu enda tegevuse pausile panemise äärel ja seda just tipphooajal, kus tänavatele sünnib tuhandeid uusi kassipoegi. Üle Eesti on Cats Help MTÜ hoiukodudes hetkel üle 400 kodutu kassi. Püsiannetajaid küll on, kuid suured kulud ohustavad siiski MTÜ tegevuse jätkumist.


OLLIE käis Cats Help’i kassitoas Nõmmel loomadega aega veetmas ning loomulikult kuulus külastuse juurde ka kontsert. Jah, kontsert, mis mõeldud kiisudele!


OLLIE paneb kõigile südamele: Cats Help MTÜ’d saab toetada erinevatel viisidel!


Hakka püsiannetajaks!  siis aitab sinu panus igakuiselt loomade ravi, toidu ning muid jooksvaid kulusid katta. Cats Help MTÜ hoiab oma Facebooki lehel pidevalt inimesi kursis oma olukorraga, seega seal näevad ka annetajad, kuhu raha läheb. Kõige lihtsam on annetada SIIN. Võimalik on toetada ühekordselt või teha lausa püsiannetus.


Mine hoiukoduks! Kassipoegade hooaeg on saabunud ja selleks, et pesakonnad tänavalt päästa, oleks hädasti vaja hoiukodusid. Cats Help MTÜ aitab hoiukodusid igakülgselt söögi, liiva ja ravikuludega. Samuti oleks hoiukodusid vaja kassitoas olevatele arematele kassidele. Kodukeskkonnas sotsialiseeruvad nad üldjuhul kiiremini ja on suurem lootus neile hea kodu leida.'


Hakka vabatahtlikuks! Kui sa ei saa või ei soovi enda koju uut kassi, siis väga teretulnud on ka vabatahtlikud, kes käivad kassitoas kohapeal aitamas, toetavad aremaite kasside sotsialiseerumist  ja mängiksid nendega.


"Kodutute loomade probleem on märkimisväärselt laiem. See, et me päästame kasse, on ainult jäämäe tipp, millega kustutame tulekahjusid. Alustuseks võiks tähelepanu suunata PTA tööle. Nimelt leidub liiga palju juhtumeid, kus PTA ei ole õigel ajal kontrollinud loomade heaolu ja see on lõppenud looma jaoks halvasti. Teine murekoht on PTA liiga pikk kontrollvisiidi etteteatamisaeg, sest probleemne loomaomanik jõuab murekohad ajutiselt peita. Kõige hullem on, kui ei minda hädas looma üldse vaatama, rääkimata võõrandamisest," sõnab Cats Help MTÜ juhataja Liivi Kasahhin.


“Lisaks peaks riik toetama kodutuid loomi ning neile raha eraldama. Näiteks Soome eeskujul, kus täna on üleriigiliselt vaid käputäis kodutuid kasse, võiks riik aidata läbi viia tasuta kastreerimis- ja streriliseerimiskampaaniaid, teha ennetustööd ning karmistada seaduseid,  kontrolli ja loomapiinajate karistusi jne."


11 views
bottom of page