Õed-vennad õpetasid ajukahjustusega kassipoja mängima, kahjuks jäi kiisubeebi elu lühikeseks
top of page

Õed-vennad õpetasid ajukahjustusega kassipoja mängima, kahjuks jäi kiisubeebi elu lühikeseks


Ajukahjustusega sündinud ja igavesti kassibeebiks jäänud Teemant ei õppinud kunagi iseseisvalt sööma või kõndima, kuid tema pesakond harjus tema eripäradega arvestama ja temaga teistmoodi mängima.


Teemant oli vaid mõnepäevane, kui ta koos ema, kolme samast pesakonnast õe ja venna ning veel ühe vanema õega Cats Helpi hoiukodusse jõudis. Häädemeestel paljunes hoogsalt kassikoloonia, mis oli jõudnud juba mitmenda põlvkonnani. Praeguseks on vabatahtlikud sealt samast ära toonud üheksa kassi. Teemant osutus neist nõrgimaks.


„Teised õed ja vennad hakkasid vaikselt roomama, kõndima, ise sööma, liivakasti kasutama, Teemant aga oli teistsugune -sündinud ajukahjustusega. Tema värisevad jalakesed ei teinud koostööd ning ta jäigi vaid lamama. Ta ei õppinud ära ise söömist ning jäigi beebiks, keda iga mõne tunni tagant toita. Samas oli ta nii elurõõmus ja armas,“ kirjeldas MTÜ vabatahtlik Evelyn Taaler.


Et üks neist on erinev, tajusid ka ülejäänud kassipere liikmed. „Eriti üks õeke hoidis teda ning püüdis temaga mängida samamoodi, nagu puudega kassipoeg ise mängis. „Õed ja vennad said aru, et ta on eriline - et temaga tuleb teisiti mängida ning samuti pikali visata mängimiseks. Temaga olid mängud õrnad,“ meenutasid vabatahtlikud.


Paraku ei olnud Teemantile ette nähtud suureks kasvada ja vabatahtlikud pidid tal minna laskma. MTÜl on kassiomanikele suur palve: palun steriliseerige ja kastreerige oma kassid, et niisuguseid kurbi lugusid ei juhtuks.


Teemanti õed-vennad on küll terved ja vabatahtlike hoole all, kuid saabudes olid nad nii näljased, et kippusid lisaks konservile ja krõbinatele liivakastist kaaslaste väljaheiteid sööma.


Kes tahab Teemanti pesakonda ja teisi Cats Helpi hoolealuseid aidata, saab seda teha läbi annetuslingi siin või annetustelefonide kaudu:


900 0020 - kõne hind 5€

900 0001 - kõne hind 10€

900 0021 - kõne hind 25€


0 views
bottom of page