September 2022 - Kiisude statistika
top of page

September 2022 - Kiisude statistika

Toome teieni septembri kokkuvõtte.

🐾 Päästetud 97.

🐾 Koju 75.

🐾 MTÜ hingekirjas kasse kokku septembri kuu lõpuga 513, nendest 473 hoiukodudes ning 40 kassitoas, kassipoegi on meie hoole all 219. Steriliseerimise operatsiooni läbis 11 kiisut – nemad enam uusi tänavakasse juurde ei tooda.

Olulisemad tegevused:

🐾 Tartus 3-ndalt korruselt alla kukkunud kodune kassipoiss. Omanikel kassi raviks raha polnud ning abita me teda ka jätta ei saanud. Kassipoisi terveks ravimine läks meile maksma 1300€.

🐾 Viljandist leitud väga kohutavas seisus valge kassipoiss. Kahjuks kiisu mädanes lausa elusast peast ja parim, mis talle pakkuda saime oli valuvaba lõpp.

🐾 Maardus auto alla jäänud kass, kes oli nii katki, et kahjuks me ei suutnud teda enam päästa.

🐾 Kiviõlist leitud alakaalus kass, kelle ristisime Luckyks. Tema lugu on nii haruldane, et sellist asja kohtavad arstid ehk kord aastas. Kassipoiss, kes on terve elu saanud ebasobivat toitu, mille tulemusena tema luud ei arenenud nii nagu peaks. Nüüd on ta igavesti invaliid, kuid õnneks see tema elu ei häiri.

🐾 Saku vahel pikalt hulkunud kodukass Kitu, kellest omanik otsustas loobuda. Õnneks kiisule naeratas üsna kiirelt õnn ja ta sai kohe omale uue armastava kodu.

🐾 Harku vallast leitud Briti lühikarvaline kass, kelle ristisime Prints-Olafiks. Kiisu oli juba pikalt tänavatel hulkunud, kohalikud üritasid ka leida peremeest, kuid seda kahjuks ei leidunudki. Kliinikus selgus, et kiisu on kiipimata ja kastreerimata. Olaf kolis edasi hoiukodusse, kus tema eest hoolt kantakse.

🐾 Lääne-Harju vallast leitud 4 väga halvas seisus kassipoega. Kahjuks ühel neist läks tervist peale päästmist nii halvaks, et tema lahkus kiisudemaale. Teine kassipoeg on juba mitmendat nädalat kliinikus ravil.

🐾 Tõrvandist leitud hädas pime kass. Kiisu oli juba eakas, hulgi tervisemuresid ja õnneks pika peale leidus ka kassi omanik. Kiisu sai omaniku kõrval saadetud viimasele unele.

🐾 Kundast leitud kõhna kodukass. Õnneks oli kiisul ka registreeritud kiip ja kaua otsitud kiisu sai tagasi oma pererahva juurde.

🐾 Omanike poolt korterisse hüljatud kassipoiss, kes leidis omale uue armastava pere.

🐾 Tulime appi viiele täiskasvanud kodukassile, kelle omanik sattus haiglasse ja sealt enam kunagi tagasi ei tule.

🐾 Tallinna kortermaja keldrist leitud 4 pisikest emata kassipoega. Kiisudel on hulgi tervisemuresid, mis siiani vajavad palju ravimist.

Erilisemad kojuminejad:

🐾 Kass Joosu – eelmisel aastal Lasnamäe tänavatelt päästetud kassihärra. Joosul on palju tervisemuresid, mille pärast peab iga kuu käima kliinikus. Siiski leidus talle uus armastav kodu.


🐾 Kevade alguses Ida-Virumaalt tiinena päästetud kass Bessie. Bessiel oli au veel olla mitmele pesakonnale kasuemaks, kuid kunagi ei leidnud tema ise enda päris kodu. Lõpuks siiski see tuli ja nüüd nurrub Bessie oma päris kodu.


🐾 Kassitüdruk Nunnu, kes oli kodu ootel üle aasta. Eriti raskendas kodu leidmist see, et ta ei sobinud teiste kassidega ja ka hoiukodus pidi ta kuude kaupa elama eraldi toas, kus ta ei saanud olla inimese kõrval koguaeg, nii nagu ta tegelikult seda oleks ihanud. Õnneks leidis ta armastava kodu, kus ta saab olla ainus kiisu.


🐾 Kassitoa Hannah – aastaid kodu ootel olnud tagasihoidlik kassipreili. Kuna Hannah ennast kunagi paitada ei lubanud siis see nulliski ära tema võimalused enda kodu leidmiseks. Siiski leidus inimene keda see ei heidutanud. Peale pikki aastaid saab ta nüüd lõpuks nautida kodusoojust. Loodame, et ühel hetkel julgeb ta ennast ka avada.


🐾 Kassitoa Volli-Voldemart, kes kolis külmal talvepäeval meie kassituppa kurjana. Mööda läksid pikad kuud enne kui sai talle 2 meetri lähedusse minna. Kassipoiss sulas ja õppis inimest taas usaldama ning lõpuks leidis ka oma päris kodu.


🐾 Kassitoa Äksu – elu näinud kassipoiss, kes oli ka pisut ettearvamatu iseloomuga. Nurrub ja mõnuleb nüüd oma päris kodu.

Erilised tänusõnad: 🐾 Pistoria Pagariäri toetab endiselt meie vabatahtlike kassitoas maitsvate saiakestega.

🐾 Sikupilli hoovikohvikute päeval suutsime kasside toetuseks koguda 1400€, aitäh kõigile külastajatele!

🐾 TV3 saade Abikäsi tuli appi meie kassitoa ruumide remondis. Tänu nende abile said meie keldri korruse ruumid uue hingamise. Kassid tänavad ja meie muidugi ka!

🐾 Briketipoisid, kes aitasid jälle meie pelleti varusid täiendada. Aitäh!

TÄNAME SIND, KES SA TEGID ÜLEKANDE VÕI HELISTASID ANNETUSTELEFONILE, ANNETASID HEATEGEVUSLIKELE OKSJONITELE ESEMEID VÕI TEGID SEALT OSTU – SUURIMAD TÄNUD SULLE, IMELINE INIMENE!


Märkimisväärselt suure panuse rahalise annetuse näol andsid: Sirje E, Sarapuu Kirbukas Tallinn OÜ, Meelika K, Katarina T, Kadri L, Ilona P, Anne H. A., Robert M, Eva H, Ene P, Rutt L, Alissa S, Kairiin K, Gerlyn M, Iris M, Jelena B, Eleni P, Heli Kontor OÜ, Galina L, Rene K, Anne T, Siim L, Galina M, Daisy S, Irina P, Kristina S, Maria U, Jana K.

Täname väga kõiki annetajaid, kes meile toeks on! Ilma teieta ei saaks me neid imesid korda saata.

Annetada saab:

MTÜ CATS HELP

SWED: EE742200221071322431

SEB: EE091010220291056222

LHV: EE767700771005347958


📞 900 0020 – kõne hind 5€

📞 900 0001 – kõne hind 10€

📞 900 0021 – kõne hind 25€


Soovime meie Cats Help MTÜ vabatahtlike poolt teile kõigile imeilusat rehekuud!


31 views

Recent Posts

See All
bottom of page