Loomaarst keeldus: magama taheti panna 16-aastane, kuid täiesti terve kass
top of page

Loomaarst keeldus: magama taheti panna 16-aastane, kuid täiesti terve kass



Cats Help otsib uut kodu 16aastasele kassile, kes viimasel hetkel surmasuust pääses.


«Muska on steriliseeritud 16-aastane kodukass, kelle omaniku lähedased Tallinna Haabersti loomakliinikusse eutaneerimisele tõid, kuna omanik ise on hooldushaiglas. Loomulikult keegi suguvõsast kassi omale ei soovinud. Muska ise on täiesti terve ning loomakliinik teda hetkel eutaneerida ei suutnud,» kirjeldas Cats Help Facebooki postituses hiljuti lahti rullunud sündmusi.


Kassipäästjad nõustuvad, et loomakliinikusse viimine on parem lahendus kui kass õue visata, aga ikkagi on see kassi osas väga ebaõiglane. «Muska on olnud omaniku poolt eluajal palavalt armastatud. Seda näitab see, kui terve ja heas konditsioonis ta on ning tema elu ei ole veel lõpusirgel.»


Sellist kassi Cats Help kahjuks kassituppa viia ei saa, kuna eakas kodukass läheks seal meeletult stressi ning peaks seal ka kaks kuud karantiinipuuris istuma. Kaks kuud puuris on väga pikk aeg ning selle ajaga võib kass stressist ja kurvastusest haigestuda.


Seega paluvad kassipäästjad Muskale appi tulla ning pakkuda talle elulõpu hoiukodu. Kuigi hetkel kliinik teda ei eutaneerinud, ei saa ta loomakliinikusse elama jääda. Muskale on tehtud kõik protseduurid, kõik uuringud, ta on terve kass ning elab ilmselt veel mitu ilusat aastat. Cats Help lubab omalt poolt abistada Muskat toidukuluga ning arstiarvetega.


Kui sul on võimalik Muskat aidata, siis võta ühendust Cats Help Facebooki lehe kaudu.


5 views
bottom of page